ANTROPOMETRIAI VIZSGÁLATOK a BUJTOSI Egészségcentrumban!

(2020.09.07. 12:27)

Az antropometria nemzetközi standardokban leírt szigorú mérési szabályokon alapuló testösszetétel vizsgálat.

ANTROPOMETRIAI VIZSGÁLATOK a BUJTOSI Egészségcentrumban!
Az antropometria nemzetközi standardokban leírt szigorú mérési szabályokon alapuló testösszetétel vizsgálat. Az antropometriai adatok felhasználási lehetőségei: a testalkat, a növekedési típus a csontozat alapján, a testösszetétel becslése (izom, csont, zsiger, zsír abszolút és relatív értéke százalékban kifejezve), a bőrredő vastagsága mm-ben mérve, az intenzív növekedési időszak, a biológiai fejlettség, a testzsírszázalék és a várható testmagasság meghatározása.
A vizsgálat során mérjük a testmagasságot, testtömeget, kerületeket, csontszélességet, csonthosszt, bőrredők vastagságát a mérés céljától függően. A kapott adatok speciális számítási módszerével meghatározható egy gyermek várható testmagassága és javasolható különböző sporttevékenység, figyelembe véve, hogy a biológiai fejlődés mely alkatmódosulási fordulóponton figyelhető meg, vagyis a gyermek milyen fejlődési szakaszban tart és az adott szakaszra milyen testösszetételi mutatók jellemzőek.
Abban az esetben javasoljuk a vizsgálatot, ha a gyermek vagy a szülők szeretnék tudni, hogy gyermekük milyen sporttevékenységet válasszon, vagy a már választott sporttevékenységre alkalmas-e az antropometriai mutatók alapján. A vizsgálat fájdalommentes és jól reprodukálhatóan követhető a gyermek fejlődése.
Keresse bizalommal kolléganőnket!
SZABÓ ANNAMÁRIA
Bejelentkezés és információ:
Tel: +36203373742
E-mail: annamariaszabo@vipmail.hu


vissza

x
Felajánlásával vagy adója 1%-ával segítheti működésünket.

Köszönjük!